Caravaning Brno 2017

Výstava, Volný čas, Sport, Turistika, Kurzy, vzdělání, konference

Hned ve dvou pavilonech se odehraje letošní veletrh Caravaning Brno. Od 9. do 12. listopadu zaplní karavany a obytné vozy tradičně devět tisíc metrů čtverečních v pavilonu P a nově také čtyři tisíce metrů čtverečních v sousedním pavilonu F. Návštěvníci brněnského výstaviště tak uvidí ještě více modelů od předních dovozců a prodejců.

 

Novinky i stálice na trhu

Na největším veletrhu karavanů a obytných vozů ve střední a východní Evropě představí novinky pro nadcházející rok i osvědčené modely více než 50 významných značek. „Lidé se mohou těšit na nejluxusnější modely i úsporné varianty. Jistě si tak vyberou svého favorita,“ informovala manažerka projektu Simona Křečková.

 

Ze značek, které do Brna zavítají, jmenovala například Caravan Metropol, Finaso, Adria Karavany Sedlčany, PV Caravan, Caravan Centrum Pardubice, Campingworld Neugebauer, Procamping, Hyundai Centrum Praha, Blue Rent, Rinen, Top Trade, J.M.Trade, HV Caravans a další. Nově svoji nabídku automobilů také představí firma Karavan Travel, Fibich Camping Cars nebo Mercedes-Benz Česká republika.

 

Bohatý výběr příslušenství

Návštěvníci vak v pavilonech neuvidí jen vozy. „Vystavovatelé nabídnou také komponenty, příslušenství a vybavení obytných aut a karavanů,“ sdělila Křečková. Stranou pozornosti nezůstane ani příslušenství a potřeby pro kempování. Kromě tradičního vystavovatele a partnera akce – Asociace kempů – představí své služby a možnosti ubytování také několik zařízení z Rakouska nebo Itálie.

 

Doprovodný program zaujme nejenom rodiny

Nablýskané karavany a obytné vozy doplní i letos atraktivní doprovodný program. Nejen začátečníkům poradí odborníci na slovo vzatí. O zážitky z cest po celém světě se pak podělí zkušení karavanisté.

 

Důležitým tématem letošního veletrhu je i bezpečnost. BESIP pro návštěvníky připravil například simulátor nárazu i otočný simulátor. Vyzkoušet si můžete i takzvané alkoholové brýle, které navozují pocit opilosti. „Každý si tak může vyzkoušet, čeho je schopný pod vlivem alkoholu,“ podotkla manažerka veletrhu.

 

Nově se část programu orientuje i na rodiny s dětmi. Zájemci se tak například dozví, jak správně připoutat dítě v autosedačce.

 

AGROTEC LIFE RALLY SHOW

Na své si přijdou také fanoušci závodních strojů. Ve spolupráci s firmou Agrotec se totiž připravuje AGROTEC LIFE RALLY SHOW. V programu nebude chybět jízda zručnosti s civilní technikou, závody veteránů a samozřejmě ani hlavní závod včetně autogramiád jezdců, prohlídek závodních vozů a soutěží pro fanoušky.

 

Zájemci zaparkují v minicampu

Skalní příznivce karavanů čeká i letos přímo v areálu výstaviště minikemp, kde mohou odstavit svůj obytný vůz, se kterým sena veletrh vydají. A zatímco si budou lidé vybírat nový model karavanu, můžou na akci prodat ten starý. „Na ploše před pavilonem P jsme totiž připravili bazar karavanů,“ sdělila Křečková.

 

Více informací najdou zájemci na www.caravaning-brno.cz.









Termíny