Prožijte magický svátek Halloween v duchu spiritismu s Lucií Hlavinkovou

Volný čas

Úterý 31. října v 16-17 hodin – Lucie Hlavinková: Sestry Foxovy, DŮM KNIHY Knihcentrum.cz

 

Lucie Hlavinková se v současnosti  věnuje učitelství a psaní. Svůj první příběh napsala už v šesti letech, kdy se rozhodla být spisovatelkou. V roce 2015 vyhrála i literární soutěž nakladatelství Fragment "Hledá se autor bestselleru" se sci-fi povídkou "Seance", o rok později zazářila v literární soutěži Albatrosu. Prožijte magický svátek Halloween v duchu spiritismu a poznejte příběh slavných sester Foxových.

Lucie Hlavinková je brněnská rodačka. Studovala na Gymnáziu Slovanské náměstí a poté na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity obor historie - religionistika. V roce 2010 ukončila doktorské studium religionistiky a od té doby se věnuje učení a psaní. Po svém vítězství v literární soutěži v roce 2015 zazářila také v soutěži nakladatelství Albatros, kde vyhrála první místo s příběhem pro děti "Projekt pes - ten můj".

Svůj první příběh napsala Lucie v šesti letech, dobrodružství pejska Bobíka vycházela po celé prázdniny v několika pokračováních (a autorka má notně zažloutlé a potrhané sešity dodnes schované...). V té době v ní uzrálo přesvědčení, že "až bude velká", stane se spisovatelkou.

Sestry Foxovy

"Kam odejdou duše zemřelých? Kam se poděje podstata člověka, kterého jsme milovali? Mohou se mrtví vracet a komunikovat s námi? Historický životopisný román popisuje fascinující životní příběh tří sester Foxových, Američanek z druhé poloviny 19. století, zakladatelek spiritismu. Dívky z obyčejné rodiny a z malého městečka prohlašovaly, že byly vybrány duchy, aby přinášely vzkazy z říše mrtvých. Okouzlení jejich šarmem, schopnostmi a nevinným vzhledem jim přineslo tisíce dolarů, slávu a uvedení do těch nejvyšších kruhů. Avšak pokud létáte blízko slunce a vaše křídla jsou slepená falší a podvodem, váš pád bude o to hlubší…"

Po celý měsíc říjen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce KNIŽNÍ HODY - Čím více KNIH nakoupíš, tím větší SLEVU máš. Akce platí do 30. 9. 2017.

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Informace o besedách v DOMĚ KNIHY naleznete také v mobilní aplikaci Moje Ostrava, kterou lze zdarma stáhnout pro Android i iOS.

Akce v rámci projektu Dům knihy Živě!!! spolufinancuje statutární město Ostrava. 

 

 









Termíny