Svou knihu pikantních povídek představí Martina Formanová

Volný čas

Středa 25. října v 16-17 hodin – Martina Formanová: Povídky na tělo – DŮM KNIHY Knihcentrum.cz.

Martina Formanová pochází z Brna. Po maturitě na gymnáziu se odstěhovala do Prahy, kde vystudovala FAMU, obor scenáristika-dramaturgie. Během studií pracovala coby modelka. V roce 1994 odešla do Spojených států, kde dnes žije mezi New Yorkem a Connecticutem se svým manželem, režisérem Milošem Formanem, a jejich dvěma syny. Od roku 2002 publikuje knihy, je také autorkou scénáře dvou televizních filmů.

Martina Formanová vystudovala scenáristiku na pražské Filmové akademii múzických umění. Je autorkou autobiograficky laděných próz Skladatelka voňavého prádla(2002), Snědla dětem sladkosti(2012), Případ Pavlína(2014), novelTrojdílné plavky(2007) a Nevěra po americku(2011) a románu Ten sen(2009). Napsala rovněž dva scénáře, které se staly předlohou televizním filmům.

Povídky na tělo

Po několika románech a autobiograficky laděných prózách přichází Martina Formanová se souborem kratších povídek, které spojuje společné téma – partnerské a intimní vztahy v nejrozmanitějších podobách. S pochopením a humorným nadhledem líčí mnohdy bizarní situace a trapasy, v nichž se ocitáme v důsledku konfrontace našich snů, cílů a záměrů s realitou. Střetává se tu nejen ženský svět s mužským, ale i naše představy o sobě a o druhých se skutečným a často nahodilým chodem světa. Aktéři povídek jsou nejrůznějšího věku i společenského a profesního postavení. Čtenář se tak setkává např. s třináctiletou dívkou, v níž probouzející se sexualita vyvolává odpor i romantické snění; se všestranně úspěšným a neodolatelným mužem, kterého dostihne drobné selhání v mládí; s obyčejnými mileneckými a manželskými páry středního věku unavenými stereotypem; s mladou překladatelkou přivydělávající si nejstarším řemeslem světa; s padesátníkem, permanentně vystrašeným ze své ženy…

Autorčiny momentky z milostného a sexuálního života živočišného druhu homo sapiens jsou chápavou a vtipnou četbou obohacující obě pohlaví.

Po celý měsíc říjen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce KNIŽNÍ HODY - Čím více KNIH nakoupíš, tím větší SLEVU máš. Akce platí do 30. 9. 2017.

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Informace o besedách v DOMĚ KNIHY naleznete také v mobilní aplikaci Moje Ostrava, kterou lze zdarma stáhnout pro Android i iOS.

Akce v rámci projektu Dům knihy Živě!!! spolufinancuje statutární město Ostrava. 

 

 

 









Termíny