Ilona Švihlíková a Konstantinos Tsivos odhalí kořeny řecké dluhové krize

Volný čas

18. října v 16-17 hodin – Ilona Švihlíková a Konstantinos Tsivos: Řecká tragédie. Beseda a autogramiáda – DŮM KNIHY Knihcentrum.cz

Ilona Švihlíková je známá česká ekonomka, jejímž hlavním oborem jsou mezinárodní ekonomické vztahy, různé aspekty globalizace, měnové otázky, energetická bezpečnost a obecně souvislosti mezi ekonomikou a politikou. Konstantitnos Tsivos zase vyučuje v Ústavu řeckých a latinskch studií při Univerzitě Karlově. Odhalte s nimi skutečné kořeny dluhové řecké krize.

Ing. Ilona Švihlíková, PhD., vystudovala obor M ezinárodní obchod a komerční jazyky na Vysoké škole ekonomické v Praze. Ve své diplomové práci se věnovala „Postavení Německa ve vývoji evropské ekonomické integrace“. Doktorát pak obhájila v roce 2006 na Katedře politologie Fakulty mezinárodních vztahů VŠE. Dnes přednáší ekonomii na Vysoké škole mezinárodních a veřejných vztahů v Praze, kde vede Katedru politologie a společenských věd.

 

PhDr. Konstantinos Tsivos, Ph.D., se specializuje na současné řecké dějiny, řeckou komunitu v ČR a na reálie Řecka a Kypru. V rámci své výzkumné činnosti se věnuje občanské válce v Řecku a příchodu řeckých emigrantů do Československa. Působí v Ústavu řeckých a latinských studií Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

Kniha Řecká tragédie odhaluje skutečné kořeny dluhové krize v Řecku. Vychází z historického, ekonomického a politického pozadí řeckého vývoje a řeckou krizi v mrazivé analýze ukazuje jako jeden z důsledků mocenského soupeření v Evropské unii. Kriticky zkoumá neblahou roli, kterou sehrává dnešní Německo, a demonstruje antidemokratické praktiky některých lídrů Evropy i jednotlivých států. Je to jiný, zasvěcený a dramatický obraz evropské politiky a ekonomiky, než jaký běžně prezentují média.

Po celý měsíc říjen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce KNIŽNÍ HODY - Čím více KNIH nakoupíš, tím větší SLEVU máš. Akce platí do 30. 9. 2017.

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Informace o besedách v DOMĚ KNIHY naleznete také v mobilní aplikaci Moje Ostrava, kterou lze zdarma stáhnout pro Android i iOS.

Akce v rámci projektu Dům knihy Živě!!! spolufinancuje statutární město Ostrava. 

 

 









Termíny