Premiérová řízená degustace vín

Volný čas

Pondělí 25. září v 18-19 hodin – PREMIÉROVÁ ŘÍZENÁ DEGUSTACE VÍN – DŮM KNIHY Knihcentrum.cz.

Degustace vín ze společnosti Víno Rakvice. Historické kořeny firmy sahají až do roku 1886. V té době se v Rakvicích usadil praděd nynějšího majitele, který zde začal pěstovat vinnou révu. Vinice v této lokalitě jsou trvalým zdrojem kvalitní suroviny pro výrobu bílých i červených vín. Vinařství v současnosti obhospodařuje v integrované produkci přibližně 18 ha vinic. Na akci je nutná rezervace za poplatek 50 Kč. V kavárně poté budete moci ochutnávaná vína také zakoupit.

Víno Rakvice

Domovem společnosti je malebná vinařská obec Rakvice, která má dlouholetou vinohradnickou tradici a rozprostírá se v srdci úrodné vinařské oblasti jižní Moravy. Společnost Víno Rakvice je místem, kde se zpracovávají hrozny nejen moderními technologiemi, ale i místem kde lze obdivovat dovednosti a um našich otců.

Oldřich Michlovský zde začal pěstovat vinnou révu především v trati Krefty, která je výjimečná hlavně odolností vůči jarním i zimním mrazům. Svahovité pozemky, půdní složení a zejména klimatické podmínky nejen v této trati, ale i v tratích Kozí horky a Trkmansko, umožňují reduktivním řezem a odbornou prací ve vinicích docílit velmi dobré cukernatosti a aroma hroznů jako základ pro výrobu kvalitního vína. V těchto viničních tratích je pěstováno široké spektrum odrůd bílých i červených vín.

V roce 2006 firma začala firma s výrobou vín metodou řízeného kvašení, což je velmi jednoduše řečeno tepelné ovlivňování veškerých procesů probíhajících při výrobě vína, od sklizně hroznů až po lahvování. V letech 2009-2012 následovaly postupné investice do výstavby historických sklepů s kapacitou až 120 osob a penzionu s ubytováním pro 78 osob. Tento proces rozšiřování ubytovacích prostor bude postupně trvat ještě další léta, neboť pan Oldřich Michlovský, majitel společnosti, sbírál inspiraci ve světě i v tuzemsku.

Vinařství obhospodařuje převážně vlastní vinice na kterých jsou vysazeny ty nejoblíbenější odrůdy pro výrobu převážně přívlastkových vín jako jsou odrůdy bílé Sauvignon, Chardonnay, Tramín červený a Rulandské šedé, Pálava, Hibernal, Malverina nebo Ryzlink rýnský.

ervené odrůdy jsou ve vinicích společnosti zastoupeny odrůdami Rulandské modré, Frankovka, Dornfelder, Cabernet Morávia či Modrý portugal.

Po celý měsíc září bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce Čím VÍCE knih nakoupíš, tím větší SLEVU máš. Akce platí do 30. 9. 2017.

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Informace o besedách v DOMĚ KNIHY naleznete také v mobilní aplikaci Moje Ostrava, kterou lze zdarma stáhnout pro Android i iOS.

Akce v rámci projektu Dům knihy Živě!!! spolufinancuje statutární město Ostrava









Termíny