XIII. Festival dřeva v Ostravě

Výstava, Volný čas, Hudba, Sport, Pro děti, Kurzy, vzdělání, konference

Na Slezskoostravském hradě v Ostravě se 23.9. 2017 uskuteční XIII. ročník Festivalu dřeva a finále soutěže dřevorubců STIHL TIMBERSPORTS SERIES o titul mistra České republiky 2017.

 

Vůbec poprvé budou v Ostravě na Festivalu dřeva k vidění ostré závody - souboj nejlepších sportovních dřevorubců ČR, včetně vicemistra světa Martina Komárka, o titul STIHL® TIMBERSPORTS® CZECH SERIES 2017.

 

Soutěží se v šesti disciplínách: Springboard, STIHL Stock Saw, Standing Block Chop, Single Buck, Underhand Chop a Hot Saw.

 

Na Festivalu dřeva, který se uskuteční na Slezskoostravském hradě a v jeho okolí, bude čekat návštěvníky, kromě finálového závodů dřevorubců, také velmi bohatý program pro celou rodinu. Starodávný jarmark, zvěřinové hody, poprocková legendární skupina Turbo, cimbálovka Kubalovci a folklorbeatová skupina Docuku.

 

Akci doprovodí i dřevosochaři, kteří na akci vytvoří sochy a plastiky a historická řemesla: výrobci dřevěných hraček, keramiky a suchých vazeb, košíkáři, dráteníci a prezentace zahradní a lesní techniky.

 

Pro děti budou připraveny zábavné atrakce, soutěže, tvořivá dílnička, naučná a poznávací expozice Lesů ČR, LS Ostrava „CESTA DO LESA“ a lesní pedagogika Vojenských lesů a statků ČR „UČÍME SE O LESE“.

 

Vstup na Festival dřeva v Ostravě bude opět ZDARMA.





Účinkují

Martin Komárek. Skupina Turbo, cimbálovka Kubalovci a folklorbeatová skupina Docuku.





Termíny