3. ročník Festivalu vína na hradě Seeberg, výroční slavnost obce Poustka

Volný čas

23. září 2017 se na hradě Seeberg uskuteční 3. ročník Festivalu vína. I tento rok se ho zúčastní vinaři z České republiky, Rakouska, Slovinska a také dovozci chilských, francouzských a italských vín.

Návštěvníci se mohou opět těšit na bohatý doprovodný program. K vínu a dobré náladě budou hrát kapely různých žánrů – Cimbálová muzika Antonína Stehlíka z Nového Šaldorfu, skupiny Harry Mähren z Františkových Lázní a Kiks Band z Chebu a příjemnou atmosféru jistě vytvoří i akordeonistka Jana Bezpalcová.

Protože k vínu neodmyslitelně patří také sklo, připraveny jsou ukázky sklářských řemesel. V pojízdné sklárně Michala Zahradníka návštěvníci nejen uvidí, jak se fouká sklo, ale budou si moci sami foukání skla vyzkoušet. Broušení skla předvede brusič Lubomír Žúbora. Sklářské řemeslo doplní se svou drátenickou dílnou dráteník Ladislav Lokajíčkek.

Návštěvníci jistě ocení také bohatý výběr dřevěných a kožených výrobků, látkových a paličkovaných šperků, přírodní bylinné kosmetiky a minerálů.

K dobrému vínu a dobré zábavě nesmí chybět kvalitní občerstvení, které zajistí Kynšperský zajíc, pro mlsné jazýčky nebudou chybět pražené oříšky, cukrová vata, lokše, koláčky, palačinky, trdelník, medlenka a velký výběr sýrů a uzenin.

Nezapomínáme ani na naše nejmenší návštěvníky. Čekají na ně tvůrčí dílničky Hanky Kertisové a Moniky Bartošové. Dvě pohádky si připravilo Divadlo KAPSA z Andělské a zajímavým zpestření programu nejen pro děti, ale i jejich rodiče by jistě mohlo být i autorské čtení pohádkové knihy Kdo zachrání Pižďucha autorů Jana Ondera a Zuzany Onderové, kterou bude možné zakoupit a odnést si i s podpisem autorů.

Pro návštěvníky je zajištěno pohodlné parkování v blízkosti hradu a také bezplatná autobusová doprava z Františkových Lázní.

Odjezdy autobusů:

  Z Františkových Lázní: 9:45, 13:30, 14:30, 17:30
  Z hradu Seeberg: 13:15, 14:15, 17:15, 21:00

Podrobný časový program:

  10:00 Otevření festivalu
  11:30 - kapela Harry Mähren (Františkovy Lázně)
  13:30 - kapela Kiks Band (Cheb)
  15:30 - Cimbálová muzika Antonína Stehlíka (Nový Šaldorf)

Program doplní:

 11:00 – 17:00 – rukodělné dílny pro děti

  Divadlo KAPSA (Andělský hora)

  13:00 – Zvířátka a loupežníci
  15:00 – Jak si Kuba Mariánku zasloužil

  Jana Bezpalcová – akordeon

Vstupné: 100 Kč, dítě 50 Kč









Kontakty

www.muzeumfl.cz

Termíny