Mezinárodní festival outdoorových filmů 2017

Film, Volný čas, Sport, Turistika, Kurzy, vzdělání, konference

Jako každý rok jsme pro návštěvníky MFOF přichystali několik novinek. K patnáctému jubileu jsme připravili festivalové noviny. Věříme, že půjde o zajímavé a inspirativní čtení. V novinách bude řada rozhovorů s filmaři Petrem Janem Juračkou a Milošem Brunnerem, porotcem Emanuelem Ruggierem nebo úspěšným kajakářem Vavřincem Hradilkem. V novinách najdete i žhavé filmové tipy. Řadu filmů uvidíte pouze na našem festivalu! Dozvíte se také něco málo o několika vybraných festivalových místech.

 

Diváci se mohou těšit na sto dvacet osm snímků z dvaceti sedmi zemí světa. Jejich profily už byly zveřejněny na našem webu www.outdoorfilms.cz. Ke každému ze soutěžních filmů najdete krátký popis, několik fotek a u řady z nich i trailer. Mezi nimi i strhující upoutávku na jednu z letošních světových premiér na festivalu, film Petra Jana Juračky K2. Klára. Krásno.

 

Diváci se mohou těšit na další film Pavola Barabáše s názvem Sloboda pod nákladom nebo na film Živé moře (Sea of Life) o alarmujícím stavu dnešních světových moří.

 

Velmi silný je i snímek K2 Dotknout se oblohy (K2 Touching the Sky). V létě roku 1986 zemřelo na K2 třináct horolezců. Po třiceti letech se děti zemřelých horolezců vrací na místo.

 

Za kategorii vodních sportovních filmů zmiňme film Vyber si svou vlnu (Choose your wave). Jedinečný dokumentární projekt, sledující příběhy lidí, pro které je surfing cesta, která jim změnila život.

 

Pestrou festivalovou paletu doplňuje krátký snímek Jondachi o stejnojmenné řece, která teče džunglí údolím Napo v Ekvádoru a těm, kteří jsou s řekou spjati, poskytuje více než fyzické spojení. Výčet zakončíme filmem 82 letá skokanka (The 82 Year Old Skydiver). V 82 letech má Dylis světový rekord jako nejstarší žena praktikující seskoky padákem na světě.

 

Mezinárodní festival outdoorových filmů se samozřejmě neobejde bez finančních podpor a záštit. Festivalu udělila záštitu Ministerstva kultury České Republiky a Slovenska, podpořil jej Státní fond kinematografie. Výčet všech záštit a finančních podporu najdete na festivalovém webu http://www.outdoorfilms.cz/zastita-2017/, http://www.outdoorfilms.cz/podpora-2017/.

 

Festival šíří myšlenku nadace skupiny ČEZ Pomáhej pohybem. Každý z diváků může pomocí aplikace v mobilním telefonu sbírat body generované pohybem a podpořit ty, kdo pomoc potřebují nejvíce. Více na www.pomahejpohybem.cz.

 

Děkujeme všem partnerům, podporovatelům a příznivcům.

 

XV. MFOF 2017 se letos uskuteční od 6. října do 9. prosince, a to na více než 50 místech v České republice a na Slovensku.

 

Více na http://www.outdoorfilms.cz.









Termíny