Pražský filmový kufr

Film, Volný čas, Pro děti, Kurzy, vzdělání, konference

Pražský filmový kufr (PFK) je soutěžní přehlídka amatérských filmů, snímků tvořených výhradně dětmi a mládeží ve věku do 20 let.

Dům dětí a mládeže v Praze 6 v tomto roce pořádá 1. ročník soutěžního festivalu mladých filmařů Pražský filmový kufr. Jedná se o několikaměsíční projekt, který je určen dětem a mladým tvůrcům do 20 let. Uzavírka soutěže je 17. září, ale autoři – jedinci nebo tvůrčí týmy -  mohou své snímky přihlašovat průběžně a porovnávat je s ostatními na internetových stránkách festivalu.

Tématem soutěže je „Můj svět“ a lze ho zpracovat ho podle zájmu a zaměření jako hraný, dokumentární, případně animovaný film. Pro milovníky filmového střihu je navíc připravena zvláštní kategorie film do minuty.

Během října 2017 proběhne na internetových stránkách https://www.prazskyfilmovykufr.cz/ divácké hlasování o Cenu diváka, na kterém se mohou podílet všichni zájemci o soutěžní snímky. Filmy nakonec posoudí odborná porota složená z významných osobností českého filmového a divadelního světa. Nejlepší snímky ze všech kategorií a jejich autoři budou slavnostně oceněni 11. listopadu během festivalového dne v kině Dlabačov.

Všechny podrobnosti a průběžné informace jsou k dispozici na výše uvedených internetových stránkách a facebookovém profilu www.facebook.com/prazskyfilmovykufr.

Do soutěže lze přihlásit obrazový snímek s námětem v celkové délce:  

  • Hraný film – max. 15 minut
  • Dokument a reportáž – max. 10 minut
  • Animovaný film – max. 4 minuty
  • Film do minuty – max. 1 minuta

 

 









Termíny