Devatero řemesel - Kouzelník, věštec

Divadlo, Volný čas, Pro děti

 

16.00 – 17.30 Lapač snů – kreativní dílna

Znáte indiánské lapače snů?? Neznáte?? tak si je vyrobíme  - z bavlnek, kůže, peříček, korálků... Domů si odnesete svůj lapač, který si pověsíte nad postel, aby se krásně spalo.

Lektorka: Jitka Sůsová

 

16.00 – 17.30 Putování za indiánským šamanem

Start i cíl putování bude ve dvoře, v případě špatného počasí uvnitř v budově. Stezka povede do Modřanské rokle a zpět. Na stezce bude 10 stanovišť s 10 úkoly. Každý úkol představuje čin, za který obdrží „mladý indián“ pero do čelenky – vybarví si pero libovolnou pastelkou na účastnickém listu. Účastnický list bude v cíli zkontrolován a kdo splní všech 10 úkolů bude pasován na „mladého indiánského šamana“. Účastnický list bude zároveň jakýmsi diplomem či upomínkovým předmětem.

Putování za indiánským šamanem připravil oddíl Šťovík

 

16.00 – 17.30 Výklad tarotových karet

Můžete využít služeb kartářky a věštkyně, tarot je schopen nám naznačit velmi přesně jak a kam se vaše záležitost ubírá a zda a co můžete nebo nemůžete pro zdárný vývoj celé věci sami udělat. Karty vždy ukážou směr, kudy vede cesta, ale to, zda jí nakonec půjdete či ne, je však již vaší vlastní volbou.

Cena: 100 Kč/10 min.výkladu – platí se zvlášť přímo kartářce

Tarot vykládá: Jarmila Sára Svatůňková

 

 

16.00 – 17.30 Čarodějné žonglování

Přijďte si osvojit žonglování s míčky, diabolem, flowerstickem, kruhy, kontaktním míčem, kužely.  Žonglování je vhodné pro každého, zlepšuje koordinaci, soustředění, postřeh, prostorovou orientaci, rozvíjí spolupráci mezi mozkovými hemisférami a pozitivně stimuluje naši psychiku. Současně je také relaxací, meditací či terapií. A kromě toho všeho je zábavou. Provázet Vás bude zkušená lektorka Žonglování se věnuje 16 let a podílela se na organizaci mezinárodních festivalů žonglování.

Lektorka: Renáta Němečková

 

17.00 – 17.30 Magic dance mix

Tanečnice z Rebelek si pro Vás připravily mix magických choreografií, které vám vykouzlí úsměv na rtech a dobrou náladu. Naše nejmenší čarodějky namíchají čarodějný lektvar a provětrají kouzelnické klobouky. Podíváme se do země Avatarie, kde budete svědky šamanského tance s vlky.  Poskládáme magickou kostku, uvidíte gymnastická kouzla s obručemi a pak se přeneseme na Divoký Západ, kde si  na závěr  všichni společně zatančíme!

Účinkuje: Taneční skupina Rebelky pod vedením Ing. Zuzany Šenkové

 

17.30 Kašpárek a čarodějnice - divadelní přestavení

Pan král onemocněl a tak kašpárek Vendelín běží za čarodějnicí Ethel Koštětovou z Krkavcova, aby uvařila lektvar a pomohla králi. Jenom je stará a zapomněla recept a tak kašpárek hledá v knize, ale pochopitelně se několikrát splete a čaruje, aniž by věděl, co ho může potkat.

Účinkuje: Nezávislé divadlo

 

Akce se koná ve dvoře, v případě nepříznivého počasí uvnitř v budově.

Vstupné: 50 Kč/platí na všechny akce

 





Účinkují

Účinkuje: Nezávislé divadlo





Termíny