Výstava květin Čimelice 2017

Výstava

Tradiční výstava květin a zahradních doplňků spojená s prodejem - Čimelice 2017 - letos 32. ročník - se koná ve dnech 24. až 27. srpna 2017 (čtvrtek až neděle).

Zahradnictví Zámecká zahrada v Čimelicích po dvou letech opět připravuje pro milovníky květin tradiční květinovou podívanou.

Svátek zahradníků a zahrádkářů letos proběhne na sklonku letních prázdnin ve dnech 24. až 27. srpna v areálu čimelického zahradnictví.

V těchto dnech jsou již organizační přípravy v plném proudu. Již v tuto dobu je jasné, že tento 32. ročník bude opět velmi bohatý na zajímavé květinové expozice i na množství vystavovatelů a prodejců rostlinných výpěstků i zahradnického materiálu. 

Rámec a náplň výstavy se teprve tvoří, ale můžeme prozradit, že se mají na co těšit milovníci gladiol, jiřin i lilií, které budou zastoupené v bohatém sortimentu. Připravujeme expozice květin s krásnými fotografiemi Vendy Štofflové ze života v trávě, „ Květinovou POEMILU“ výtvarnice Olgy Volfové, „Staré časy“ - doplněné rostlinami s uměleckou keramikou a obrazy Evy Ďurčové, „Rozkvetlá řemesla“a další zajímavé a překvapivé nápady.

Pokud si budete chtít zpestřit konec letních dnů, zaškrtněte si v kalendáři „Čimelice“ a přijeďte se podívat. Určitě nebudete zklamáni. Aranžované květinové expozice se rozkládají ve sklenících a foliovnících na ploše 3 000 m2. Výstavu doprovází chovatelská výstava drobného zvířectva u sportovní haly, výstava ochrany přírody a myslivosti v čimelickém zámku s doprovodným programem, bohaté občerstvení a kulturní program.









Termíny