Severoirská kapela Rend Collective v Praze

Volný čas, Hudba

Kapela Rend Collective pochází z irského města Bangor. V současné době je jednou z nejvýraznějších kapel světové křesťanské hudební scény. Doposud vydala celkem sedm alb. Tímto by v podstatě mohla definice Rend Collective skončit. Sami členové kapely totiž příliš nesympatizují s jakýmikoliv žánrovými titulky či nálepkami. Sami sebe označují ani ne jako kapelu, ale spíše jako rodinu plnou radosti, smíchu a svobody.

 

První vystoupení skupiny Rend Collective v Česku se uskuteční v pátek 2. 6. 2017 v Praze. Pořadatelem komponovaného koncertního večera je tým festivalu UNITED. Podrobné informace jsou uvedeny na internetových stránkách www.worshippraha.cz nebo na profilu sociální sítě Facebook www.facebook.com/festivalunited.

 

„Vlastně vůbec nejsme indie-folková kapela – navzdory všem těm plnovousům a motýlkům a banjům. Jsme oslavná kapela. Je to jenom náhoda, že folk a oslava k sobě tak skvěle sedí!“ říká bubeník a vedoucí kapely Gareth Gilkeson. A v tomto vyjádření se také plně odráží jejich tvorba.

 

Písně kapely Rend Collective jsou plné zábavy a života, ale nejde jen o pouhé „juchání“. Odráží to, čím přetékají srdce jejích jednotlivých členů (Gareth Gilkeson, Chris Llewellyn, Ali Gilkeson, Patrick Thompson a Stephen Mitchell) – touhu po Boží blízkosti, po oslavě a uctívání Boha, pevnou víru v nelehkých životních situacích, radost a vděčnost z Boží lásky a naději. Když tohle všechno podtrhne zvuk kytary, banja, kláves a dalších velmi osobitých hudebních nástrojů, resp. hudebních hraček, jako např. „the Jingling Johnny“ (cinkající Johnny), není se čemu divit, že jsou Rend Collective na křesťanské hudební scéně skutečně jedineční.

 

To dokazuje například také natáčení videoklipu k písni My Lighthouse na rybářské lodi, která byla v plném provozu na vlnách Irského moře. Nebo natočení celého alba živě u táboráku na pláži. Nejen tímto, ale především svým hudebním projevem patří kapela Rend Collective k těm, na jejichž koncert opravdu stojí za to jít a jejichž písně vás chytí za srdce a zůstanou znít v uších. Chce to na vlastní kůži zažít zdánlivě nekontrolovatelný chaos a živost vystoupení, které kapela předvádí.

 

Na závěr několik slov Chrise Llewellyna: „Přijďte v očekávání veškeré té rámusivé, pochodové energie a svobody, kterou jste od nás už slyšeli. Přijďte v očekávání hravých, chválových tónů, které vám vyloudí úsměv na tváři.“

 

Ukázky tvorby skupiny Rend Collective:

  • Videoklip Build Your Kingdom Here: https://youtu.be/8NAim0dYlh4
  • Videoklip Live Alive: https://youtu.be/J5qZ7PIa8D0
  • Videoklip My Lighthouse: https://youtu.be/reAlJKv7ptU

 

Odkazy koncert Rend Collective / Konference modliteb a chval:

  • Webové stránky: http://www.worshippraha.cz

 

Odkazy Festival UNITED:

  • Webové stránky: http://www.festivalunited.cz
  • Facebook: https://www.facebook.com/festivalunited
  • Instagram: https://www.instagram.com/festivalunited
  • YouTube: https://www.youtube.com/festivalunited
  • Dokument UNITED 2016: https://youtu.be/tr2YDFtIBcI








Termíny