SLAVNOSTI ŽIROVNICKÉHO JEDNOROŽCE 2017

Divadlo, Volný čas, Hudba, Pro děti, Turistika

Slavnosti žirovnického jednorožce, které se v letošním roce konají 27. května, a to již po sedmnácté, se staly tradiční a vyhledávanou kulturní akcí nejenom mezi místními obyvateli.

 

Program začíná v 10 hod. téměř současně v celém zámeckém areálu, od Špýcharu přes Přírodní divadlo a zámecká nádvoří až na zadní zahradu - parkán.

 

V přírodním divadle mohou návštěvníci zhlédnout šermířská vystoupení několika šermířských skupin, která budou proložená tanečním a hudebním vystoupením skupin Perchty von Bladen z Malína a skupinou Campanello z Třeboně, středověkou hudbou zkrášlí atmosféru skupina Gnomus. Nebudou zde chybět ani vystoupení kejklíře Pupy a bohatý program pro děti. Dominantou programu je tradičně koncert populární skupiny, letos od 17 hod. v Přírodním divadle uvidíme skupinu YOYO BAND. Na prvním zámeckém nádvoří se představí Divadlo Dokola z Tábora se třemi pohádkami, nejen pro děti. Návštěvníci mohou být svědky Turnaje pro královnu, kterého se zúčastní všechny šermířské skupiny. V celém zámeckém areálu můžete navštívit dobový jarmark se širokou nabídkou řemeslných výrobků a občerstvení. Na louce prvního nádvoří budou mít návštěvníci možnost obdivovat rytířské ležení, zbraně a vyzkoušet si střelbu z kuše. Nebude chybět ani řezbář s kartářkou.

 

Na druhém nádvoří vystoupí Dětský sbor ZUŠ Žirovnice a skupina Chůdadlo.

 

Na parkánu (průchod z druhého nádvoří směrem do Městské knihovny – po schodech dolů) se nám představí Sokolník pan Petr Kolomazník se svými svěřenci a také Lučištnický spolek Sherwood, zde budou mít návštěvníci možnost si luky i vyzkoušet.

 

Ve špýcharu bude probíhat výstava patchworku. Jako závěrečnou tečku programu v Přírodním divadle předvede SHŠ Artego Vimperk ohňovou show, a to v cca 21 hodin.

 

 Návštěvníci si rovněž během slavnosti mohou prohlédnout krásy místního Zámku a zámeckého Pivovaru v komentovaných prohlídkách s průvodcem, a to v 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 a 15.00 hod.

 

Srdečně Vás všechny zveme, přejeme si krásné počasí a těšíme se na Vaši návštěvu.









Termíny