20. SALON FILMOVÝCH KLAPEK V MLADÉ BOLESLAVI

Výstava, Volný čas

Salon filmových klapek letos oslaví již 20 let od své existence. Za tu dobu se stal nedílnou součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu. 57. ročník festivalu tak nebude výjimkou a série výstav umělecky ztvárněných filmových klapek navštíví ve dnech 22. února až 16. března také Mladou Boleslav.

Letošní kolekce Salonu filmových klapek bude svým rozsahem podobná tomu předchozímu a tvoří ji na 135 originálních děl. Již tradičně se na jejich tvorbě podílí řada významných umělců zvučných jmen jako Kristian Kodet, Olbram Zoubek, Jan Saudek, Petr Nikl, Kateřina Miler. Dokonce se v některých uměleckých rodinách zapojilo více členů a do letošní kolekce tak také přispějí například Josef Velčovský se synem Maximem, Boris Jirků s dcerou Adélou Marií, Miroslav Göttlich s dcerou Veronikou, Kitzbergerovi a synové, Jiří Brázda a syn, manželé Baborákovi a další.

Sérii putovních výstav otevřela únorová vernisáž v Senátu Parlamentu České republiky. Během „Klapka Tour“ navštíví výstava 6 českých měst a naposled bude kompletní kolekce k vidění během filmového festivalu ve Zlíně. Zde také 28. května proběhne slavnostní aukce. Její výtěžek bude stejně jako v předchozích letech věnován na podporu autorských snímků studentů filmových škol a dalším začínajícím tvůrcům. V průběhu 19 let bylo tak podpořeno na 330 audiovizuálních studentských projektů.

 

 

Místo konání: Mladá Boleslav – Škoda muzeum, třída V. Klementa 294

Více na http://www.zlinfest.cz/24863-filmove-klapky

 









Termíny